ALKMAAR - AZ is de Europa League in de vernieuwde opzet, begonnen met een moeizame, maar terechte zege op het Zweedse IF Elfsborg. Het werd in het AFAS-Stadion 3-2 voor de ploeg van trainer/coach Maarten Martens.

AZ opende in eigen huis sterk,maar kwam na 11 minuten met de schrik vrij toen een treffer van Qasem na een razendsnelle counter werd afgekeurd.Tien minuten later was het via een hard schot van Ouma wel raak. Clasie rook vlak voor rust aan de de gelijkmaker. Pettersson redde, maar blunderde een minuut later toen hij een bal liet glippen, waarvan Van Bommel profiteerde.

Kort na rust was Van Bommel bij een corner opnieuw trefzeker, maar niet veel later tastte Owuso-Oduro mis bij een schot van Hedlund en was het weer gelijk. Van Bommel miste een enorme mogelijkheid op een hattrick, maar Parrott bezorgde AZ vanaf de stip toch weer een voorsprong. In het vervolg werd er nog een doelpunt van Parrot afgekeurd en zag Holmén rood na een overtreding op diezelfde Parrott. In de slotfase verzuimde AZ de score verder op te voeren, maar in de honderdste Europese thuiswedstrijd van de Alkmaarders werd toch de zege gevierd.